NL EN DE  
Home

 
  

Een nieuwe servicestandaard voor open source dienstverleners

De informatietechnologie in de Euregio is een belangrijke factor voor economische ontwikkeling. Na een afvlakking in de afgelopen jaren lijkt het weer beter te gaan. Bij de ontwikkeling van nieuwe software wordt vooral de efficiency op het gebied van kosten en de integratie met, bij de klant reeds bestaande systemen, benadrukt - Een reden waarom Open Source oplossingen zoals Linux steeds sterker vertegenwoordigd zijn.

Vele bedrijven aarzelen echter nog om met Open Source Software te gaan werken. Onvolwassen oplossingen en het ontbreken van professionele dienstverlening zijn de grootste drempels voor producten die niet door gevestigde producenten geleverd worden. Het op deze website gepresenteerde team uit de wetenschap en bedrijfsleven werkt daarom aan een kwaliteitsstandaard die in 2007 in de markt geïntroduceerd zal worden.

De “European Open Source Service Standard” (E*OS3) helpt IT decision- makers met de keuze voor en beoordeling van Open Source dienstverleners. Daarnaast wordt een gids opgesteld die een overzicht biedt van de markt van aanbieders en dienstverleners van Open Source oplossingen.   
 
 
 


 
 
 


 
 
 
 
 
 RSS
Pfeil Blog
Pfeil XML Icon RSS 2.0 feedKofinanziert durch das EU-Programm
INTERREG IIIA der Euregio Rhein-Waal sowie
durch die Wirtschaftsministerien der
Niederlande und Nordrhein-Westfalen.